Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики під Дебальцевим перейшли від тактики "котла" до витиснення. Їх 3,5 тисячі

Понеділок, 2 лютого 2015, 07:16

Чергова спроба штурму Дебальцевого бойовиками провалилася, бойовики перейшли від спроб оточити українських військових до тактики витиснення сил АТО із Дебальцевського плацдарму.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив" і депутат Дмитро Тимчук у Facebook вранці 2 лютого.

"Впродовж останньої доби російсько-терористичні війська продовжували активні дії в районі Дебальцевського плацдарму. Від спроб створення "котла" шляхом перерізання шляхів постачання біля "горловини" плацдарму, супротивник перейшов до тактики "витиснення" українських військ із даного району", - пише він.

"Удар завдавали по двох напрямкам, які сходяться, через н.п. Чернухине й Вуглегірськ безпосередньо на Дебальцеве з метою змусити українські підрозділи, які перебувають у самому місті й південніше його, відійти на північ", - повідомляє Тимчук.

За даними ІС, "на даний момент відзначається дія як мінімум 4-х тактичних груп терористів і російських найманців, які намагаються взаємодіяти між собою й організувати узгоджений наступ".

"При цьому дві тактичні групи діють на Вуглегірському напрямку, одна – на напрямку Чернухине, і за напрямком від Нікішине здійснює фронтальний "тиск" іще одна тактична група бойовиків", - повідомляє депутат.

"Усього в активних діях у районі Дебальцевського плацдарму на даний момент бере участь із боку супротивника близько 3,5 тисяч осіб, 35 танків, близько 90 бойових броньованих машин (ББМ)", - зазначає Тимчук.

"Дії даних 4-х тактичних груп російсько-терористичних військ підтримує 3 артилерійські групи (усього до 60 знарядь ствольної артилерії і близько 32 установок РСЗО)", - додає він.

За даними групи ІС, "закінчилася невдачею чергова спроба штурму н.п. Дебальцеве з боку російсько-терористичних військ".

"Зокрема, командування формування російсько-терористичних військ, що дислокується в районі н.п. Горлівка ("Горлівський гарнізон" терористів), отримало команду від "командування ДНР" виділити частину сил і засобів до складу однієї з ударних груп, які раніше наступали через Вуглегірськ (обходячи його північніше, діючи з околиці Горлівки), для атаки на Дебальцеве", - повідомляє Тимчук.

"Горлівський гарнізон" виділив бронегрупу (до 15 одиниць бронетехніки, включаючи 7 танків), частина якої (як мінімум 3 танки й 2 ББМ) була одразу ж знищена при атаці на блокпост українських військ. Ще одна група супротивника (авангард тактичної групи терористів, що прорвалася у Вуглегірськ) у районі дороги в напрямку до Дебальцевого була накрита українською артилерією, втративши ще 2 танки, 2 ББМ, і як мінімум 3 вантажних автомобілі", - пише він.

"У результаті супротивник припинив наступ на Дебальцеве й почав відхід до Вуглегірська, залишивши підбиту техніку", - повідомляє Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: