Путін закликає припинити бойові дії на Донбасі – Пєсков

Понеділок, 2 лютого 2015, 17:29

Президент РФ Володимир Путін висловив крайню стурбованість ситуацією в Донбасі та закликає сторони конфлікту припинити бойові дії.

Так прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував на прохання ТАСС ситуацію, що склалася на тлі зриву мінських переговорів.

"Президент вкрай стурбований у зв'язку з розвитком ситуації на Донбасі на тлі безперервних боїв і закликає всі сторони конфлікту негайно припинити бойові дії та будь-які прояви насильства", - сказав Пєсков.

Разом з тим, інший представник адміністрації президента РФ, який відповів на запитання ТАСС на умовах анонімності, погодився з надзвичайно жорсткою позицією зайнятою в Мінську представниками бойовиків, а також з їхніми останніми заявами.

"На тлі того, що відбувається, на тлі широкомасштабних бойових дій з їхньою логікою важко не погодитися, їхню жорстку позицію цілком можна зрозуміти", - зазначив співрозмовник агентства.

Раніше лідер бойовиків Донецької області Олександр Захарченко заявив: "У "ДНР" через 10 днів планується загальна мобілізація. Буде призвано до 100 тисяч людей".

Після цього у МНС Росії заявили, що формують 13-ту автоколону з "гуманітарною допомогою" для Донбасу.

Українська влада не раз заявляла, що у "гуманітарних конвоях" Росія передає допомогу проросійським бойовикам. Не виключено, що в них може їхати і підкріплення для бойовиків.

Міжнародні організації не мають можливості перевіряти, що постачає Росія на Донбас у своїх конвоях. Московський "Червоний хрест" не репрезентує всю організацію. Місія ОБСЄ в Україні заявляла, що має доступ лише до тих місць і об’єктів, на які їх пускають бойовики.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...