Загинув командир батальйону імені Дудаєва

Понеділок, 2 лютого 2015, 22:51

Загинув командир "Міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва", бригадний генерал Ічкерії Іса Мунаєв.

Як повідомив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль, батальйон дислокувався в Лисичанську за кілька кілометрів від Сєвєродонецька.

"Ми час від часу спілкувалися з його командиром. Наше спільне фото (Іса – ліворуч мене) зроблене 30 грудня минулого року в моєму робочому кабінеті. І сам командир, і його бійці, носили українську символіку, були справжніми патріотами України", - процитувала слова Москаля прес-служба.

 

"Минулої суботи Іса хотів зустрітися зі мною, однак коли прийшов в облдержадміністрацію, я вже виїхав у Новотошківку біля 29-го блокпосту на Бахмутці", - пригадав голова ОДА.

"Він мав наздогнати мене по дорозі, але згодом подзвонив і сказав, що їде в Дебальцево, де дуже складна ситуація і терміново потрібна його допомога. Останніми словами Іси були: "Побачимося, якщо повернуся". На жаль, не судилося…", - розповів Москаль.


У прес-службі ОДА, зазначили, що батальйон імені Дудаєва відзначався високими бойовими якостями, суворою дисципліною, взірцевим порядком, ввічливим ставленням до місцевого населенням і може стати прикладом для всіх інших силових добровольчих підрозділів.

"Спочатку Іса боровся з російським агресором за незалежність свого народу, а тепер боронив від тих же "сєятєлєй русского міра" та їх найманців Україну. Він загинув смертю героя!" – йдеться у повідомленні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування