З бойовиками вдалося домовитись про гуманітарні коридори на день

Вівторок, 3 лютого 2015, 13:36

У районі Дебальцева та Вуглегірська створено гуманітарний коридор, щоб мирні мешканці могли виїхати, крім того, буде дозволено забрати загиблих у Вуглегірську.

Про це "Українській правді" повідомив керівник координаційної групи по припиненню вогню Петро Каноник.

"Домовлено про гуманітарний коридор з Вуглегорська з 9:00 до 17:00. Звідти вивозять мирних жителів. Гуманітарний коридор з Дебальцева з 14:00 до 17:00 години", - сказав він.

"Ми офіційно подавали заявку на припинення вогню на Дебальцівському плацдармі і готова для проведення евакуації мирного населення з населених з пунктів: Дебальцеве, Вуглегісрьк, Світлодарськ, Миронівське забезпечити режим тиші з 10 до 17 за київським часом", - повідомив Каноник.

"А вони плацдарм весь не прийняли, а лише назвали конкретні райони: Дебальцеве і Вуглегірськ для їхньої сторони. Світлодарськ вони не включили попри те, що траса проходить через нього. Ми хотіли скористатися моментом і вивезти людей з Нікішина і інших сіл поряд із Дебальцевом", - додав він.

Відповідаючи на питання, чи дотримауються зараз в тих районах режиму "припинення вогню", він сказав: "Наразі поки в ті райони не стріляють".

Каноник також повідомив, що у вівторок бойовики дадуть змогу силам АТО забрати з Вуглегірська наших загиблих.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування