Бойовики кажуть, що їхній літак атакував колону військових. В АТО назвали це фейком

Середа, 4 лютого 2015, 10:46

Бойовики формування "ЛНР" заявляють, що їхній літак атакував колону сил АТО в районі Дебальцевого, в прес-центрі АТО заявляють, що вся інформація є неправдивою.

Так, російська деравна агенція РИА Новости з посиланням на штаб бойовиків "ЛНР" вночі повідомило про застосування літака.

"Наш СУ-25 зненацька з'явився в небі над трасою Артемовськ-Дебальцеве й атакував колону української армії, яка йшла на підкріплення до оточених у Дебальцевому силовиків. Були атаковані  вантажівки, бронемашини з живою силою. Про втрати силовиків точних даних поки немає", — наводить агенція слова бойовиків.

Після "атаки" літак повернувся на аеродром Луганського вищого штурманського училища.

Російська пропагенція пояснює наявність літака тим, що нібито СУ-25 потрапив до бойовиків після того, як у липні 2014 року ті його нібито підбили "і змусили сісти на своїй території".

Крім того, агенція відзначає, що бойовики самі відремонтували літак.

Водночас прес-офіцер АТО Олександр Мотузяник повідомив "Українській правді", що "вся ця інформація є фейком".

"Це фейк від терористів і пропагандистських засобів масової інформації, які видають бажане за дійсне. Ніхто з повітря нашу колону не атакував. Там постійно йдуть обстріли, але атаки на колону не було і втрат не було. Це фейк", - наголосив Мотузяник

Раніше  в середині січня російський пропагандистський телеканал Lifenews показав сюжет за назвою "У сил Новоросії з'явилася підтримка з повітря".

Після цього, 27 січня стало відомо, що підрозділи збройних сил України провели спецоперацію, у результаті якої були знищені літаки й бойові вертольоти бойовиків.

Згідно з повідомленням Міноборони були знищено один літак Л-39, 2 літака АН-2, один ЯК-52, 2 літаки ЯК-50 і 4 вертольота Мі-24.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування