Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проти екс-губернатора Миколаївщини порушили справу за сепаратизм - Демальянс

Середа, 4 лютого 2015, 15:43

Проти колишнього губернатора Миколаївської області Геннадія Ніколаєнка, нинішнього помічника нардепа від БПП, та екс-голови обласної ради Ігоря Дятлова порушено справу за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Про це повідомляє миколаївський осередок партії "Демократичний альянс" на своїй сторінці в Facebook, який і звернувся до правоохоронних органів із відповідною заявою.

"По заяві на Дятлова і Ніколенко від Команди Демократичний Альянс Миколаїв було відкрите кримінальне провадження за ст. 161 ККУ (розпалювання міжнаціональної ворожнечі)", - повідомила активістка миколаївського майдану Євгенія Матейчук.

За її словами, заява на цих осіб, яку ми направили ще навесні, була і в МВС і Генпрокуратурі, але тільки зараз пішла якась робота.

Вона зауважила, що кілька місяців воно десь "блукало" і лише в січні 2015 року йому дали хід.

"Відео, де Дятлов розказує про бандерівців і що з ними треба робити, направили до Києва на лінгвістичну експертизу(якщо не помиляюсь), а сьогодні у мене взяли перші пояснення по заяві. Завтра знову йду до слідчої", - зазначила Матвейчук.

Вона зазначає, що зараз Ніколенко є помічником нардепа Козиря від "Блоку Петра Порошенка", а Дятлов "вже нібито мітить на мерське крісло". 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування