Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спостерігачі ОБСЄ заявили про обстріл Луганська касетними бомбами

Четвер, 5 лютого 2015, 13:24

Експерти спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували використання касетних боєприпасів при обстрілі Луганська минулого тижня.

Про це на прес-конференції в Києві заявив заступник керівника СММ ОБСЄ Олександр Хуг, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вперше за багато тижнів ми повідомили про використання касетних боєприпасів у Луганську минулого тижня", – сказав він.

При цьому він зазначив, що спостерігачі ОБСЄ визначили напрямок, звідки прилетіли снаряди, але не можуть назвати, хто саме їх застосовував.

Хуг зазначив, що в зоні АТО фіксуються численні бойові зіткнення із застосуванням танків, артилерійських систем, протитанкових ракет, кулеметів і стрілецької зброї.

Він підкреслив, що в результаті бойових дій продовжує страждати мирне населення. За його словами, місія ОБСЄ продовжує роботу в надії встановити тимчасове перемир'я для того, щоб дати можливість евакуюватися цивільному населенню.

"Спеціальна моніторингова місія готова сприяти відновленню і підтриманню перемир'я, яке необхідно зберегти мінімум протягом трьох днів", – заявив Хуг.

Як відомо, раніше міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch у своєму звіті заявила, що українські війська застосовували касетні боєприпаси в населених районах Донецька на початку жовтня.

Тоді українські силовики це спростували.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування