Біля Дебальцевого оголошено тимчасове перемир'я: іде евакуація

П'ятниця, 6 лютого 2015, 10:06

Розпочалася евакуація мирних жителів із Дебальцевого, погоджена українською владою і бойовиками: з міста виїхала колона автобусів із жителями.

Про це повідомив так званий "заступник міністра оборони ДНР" Едуард Басурін.

"Із міста висунулася колона автобусів із мирними жителями", - сказав Басурін у п'ятницю "Донецькому агентству новин".

Водночас, як пояснила "Інтерфаксу" так звана омбудсмен "ДНР" Дарина Морозова, мирних жителів із-під Дебальцевого планується вивозити до підконтрольних "ДНР" населених пунктів, що розташовані на відносній віддаленості від лінії зіткнення сторін, зокрема, до Донецька та Макіївки.

У свою чергу, як повідомив Пушилін в ефірі телеканалу "Россия-24", мирні жителі Дебальцевого самі можуть обрати напрямок евакуації - до підконтрольного українським військовим Артемівська чи до Донецька, який контролює "ДНР".

Водночас у "Міноборони ДНР" заявляють, що перемир'я, оголошене для евакуації населення з Дебальцевого, закінчується о 17:00 за київським часом.

"Із 9-ї ранку повністю припинено ведення бойових дій, щоб не заважати процесу вивезення мирного населення", - сказав Басурін.

Укладення тимчасового перемир'я й організацію "зеленого коридору" підтвердив і радник глави МВС України Зорян Шкіряк.

"Щойно підтвердили "зелений коридор" із Дебальцевого. Перебуватиму там. Вивозимо людей", - написав він у своєму Facebook у п'ятницю вранці.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування