Хомутиннік запевняє, що просив Палицю припинити махінації на Митниці

П'ятниця, 6 лютого 2015, 14:22

Депутат Віталій Хомутиннік заявляє, що він повідомляв голові Одеської обласної держадміністрації Ігорю Палиці про корупційні схеми на митниці, а не консультував його.

Про це йдеться в заяві депутатської групи "Економічний розвиток", яку очолює Хомутиннік.

У ній говориться, що стаття на Ukranews.com про те, що Хомутиннік із Ради смс-ками "консультував" губернатора Палицю щодо "решалова" на Митниці", містить "інформацію, яка не відповідає дійсності".

"21 січня в Комітеті Верховної Ради з питань податкової та митної політики пройшли слухання на тему результатів роботи митниці й ефективності боротьби з корупцією в цьому органі", - говориться в повідомленні.

У процесі підготовки до слухань у Комітеті профільні бізнес-асоціації передали інформацію з проханням "зупинити свавілля, яке сьогодні відбувається на регіональних митницях", зазначають у групі.

"Згідно з інформацією від представників бізнесу, рівень корупції на регіональних митницях, зокрема в Одесі й на заході України, сьогодні зашкалює", - заявляє Хомутиннік.

"Експедитори й митні брокери заробляють копійки, при цьому митники беруть 10 000$ з кожного нелегально оформленого автомобіля не лише імпортованих, але й експортованих товарів. Це стосується імпорту речей із Туреччини, горіхів, що вивозяться на експорт, та інших видів товарів", - наголосив він.

За словами депутата, "безпосереднім виконавцем усіх цих схем є директор департаменту аналізу ринків і протидії митним правопорушенням ДФС Олександр Мухін".

"Ця інформація не є секретом, але після слухань у Комітеті керівництво митниці ніяк не відреагувало на факти порушень, отримані від депутатів. Ми звернулися з відповідним листом до прем’єр-міністра", - йдеться у повідомленні.

"Також я вирішив повідомити про наявну проблему безпосередньо голову Одеської державної адміністрації Ігоря Палицю з проханням зупинити незаконні дії. Після чого ми обмінялися наявною один в одного інформацією, яку й зафіксував журналіст", - пояснює Хомутиннік.

"Моя остання емоційна пропозиція, на яку звернув увагу журналіст, і стосувалася даної ситуації. Попри заявлені процеси очищення влади й курс на боротьбу з корупцією, як бачимо, за цей час не так багато змінилося, і багато бізнесменів сьогодні опускають руки з думкою "нехай роблять, що хочуть", - додає він.

Хомутиннік також висловив готовність надати для розслідування "більш детальну інформацію, якою володіє профільний комітет ВР".

Зазначимо, що Хомутинніка пов'язують із групою бізнесмена й голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування