Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РНБО: У конфлікті на Донбасі загинули ще 5 бійців АТО, 26 - поранено

Субота, 7 лютого 2015, 12:30

У зоні конфлікту на Донбасі за минулу добу загинули 5 українських військових,  ще 26 - поранено. 

Про це повідомив заступник керівника ІАЦ РНБО Володимир Полевий.

"Ситуація у зоні АТО залишається напруженою, противник по всій лінії розмежування здійснює обстріли та намагається атакувати позиції сил АТО. За оперативними даними, російсько-терористичні війська акумулюють сили для подальших наступальних дій на Дебальцевському та Маріупольському напрямах", - зазначив Полевий.

Через неконтрольовані Україною ділянки державного кордону триває активне перекидання вантажів зброї, боєприпасів, пально-мастильних матеріалів з території РФ для потреб бойовиків.

Зафіксовано збільшення кількості танків, БМП, БТР, РСЗВ "Град", "Ураган" у районі Дебальцевого і Гранітного.

Бойовики незаконних збройних формувань продовжують обстріли міст Донеччини та Луганщини. Так, з "Градів" терористи чотири рази обстрілювали Попасну та Новогригорівку. Також з мінометів злочинці обстріляли південно-східні околиці Дебальцевого та Санжарівки. Обстріли міст зафіксовано на всій лінії розмежування.

Після довготривалих обстрілів терористи здійснювали штурми опорних пунктів та блокпостів сил АТО поблизу н.п. Рідкодуб, Авдіївка Донецької області та біля н.п. Міус, Чорнухине, Кримське Луганської області.

Також піхота бойовиків при підтримці танка здійснювала штурм контрольного посту "Фащівка", на якому служать прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. 

Українські військові відкрили по терористах вогонь у відповідь. Захисників блокпосту також підтримувала артилерія ЗСУ.

"Усі напади на позиції сил АТО було відбито. За оперативними даними, втрати терористів за минулу добу складають 48 бойовиків вбитими та 22 пораненими. Також ворог зазнав суттєвих втрат у бойовій техніці", - зазначив Полевий. 

Разом з тим у Держприкордонслужбі повідомили, що в результаті бою 2 військовослужбовці ЗСУ загинули, ще 10 отримали поранення. Втрат серед прикордонників немає. 

 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування