Суд вирішив взяти журналіста Коцабу під варту на 60 днів

Неділя, 8 лютого 2015, 14:46

Івано-Франківський міський суд обрав міру запобіжного заходу для журналіста та блогера Руслана Коцаби у вигляді тримання під вартою на час ведення слідства - 60 днів.

Як повідомляє місцеве видання "Фіртка", журналіста взяли під варту у залі суду.

"Коцаба із звинуваченнями не погоджується. Він порівнює це засідання із судилищем часів правління Сталіна, а в Україні влаштували гоніння за свободою слова. Свої висловлювання про мобілізацію він не вважає державною зрадою. Каже, що хоче лише наголосити, що в державі триває братовбивча війна. Відтак, він ніколи не займався "заказухами" і не вважає свою діяльність злочинною, а його робота завжди була спрямована на захист України", - пише "Фіртка".

Разом з тим Коцаба наголосив, що готовий бути мобілізованим до війська лише тоді, коли в країні буде оголошений воєнний стан.

Також підозрюваний просив суд про пом'якшення запобіжного заходу, оскільки має на утриманні двох малолітніх дітей і хвору матір, а відтак зацікавлений допомогти слідству, щоб захистити свою честь і гідність.

Окрім того у залі суду Коцаба закликав усіх повірити, що  на сході України триває "громадянська братовбивча війна". 

Фото - "Фіртка"

Після ухвали суду про міру запобіжного заходу начальник відділу прокуратури Івано-Франківської області Петро Гавриляк зазначив, що Коцаба має 5 днів, для подання апеляції на рішення суду. 

Також Гавриляк зазначив, що у ході досудового слідства були встановлені обставини, що унеможливлюють подальший хід слідства з іншою мірою запобіжного заходу, як окрім тримання під вартою.

Як відомо, раніше в СБУ повідомили, що Коцаба був затриманий за підозрою у порушенні ст.111 (ч.1) та 114 (ч 1.) КК України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування