ДемАльянс: 100 мільйонів гривень від парковки "осідає" у кишенях чиновників

Неділя, 8 лютого 2015, 18:32

Паркувальники КП "Київтранспарксервіс" щоденно мусять здавати керівництву по 500 гривень готівки, таким чином за рік у кишенях чиновників осідає 70-100 мільйонів гривень, які мали б надходити до бюджету.

Про це повідомляє фракція ДемАльянсу у Київраді.

"За нашою інформацією, паркувальникам дають завдання виконати планові показники по збору готівки. Кожен з паркувальників має щодня заносити 500 гривень керівництву. Це щорічно 70-100 мільйонів гривень повз бюджет!", - заявив координатор проекту "Парковка" в ДемАльянсі Антон Фролов.

"Так як керівництво в місті повністю в руках команди Віталія Кличка, то ми дійшли висновку, що гроші йдуть саме до них", - додав Фролов.

Активісти і депутати провели тижневий рейд по київських парковках, де відзняли факти систематичних порушень, зокрема збору грошей паркувальниками без надання чеків.

"Ми спостерігали за діяльністю працівників "Київтранспарксервісу" майже на всіх ділянках, де встановлені паркомати. Нами зафіксовано, що незаконні побори є систематичними",- зазначив Фролов.

Активісти і депутати з наступного тижня планують проводити нові рейди  з правоохоронними органами та закликають приєднатися до рейдів небайдужих киян та журналістів.

Вони також закликали мера столиці Віталія Кличка "ганьбитися і змусити свою команду припинити незаконні готівкові побори на парковках".

Як відомо, 2 лютого КМДА повідомила, що у КП "Київтранспарксервіс" виявлено низку порушень у роботі паркувальників, 11 паркувальників притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани або звільнення.

Раніше директор парксервісу Володимир Першин заявив, що у столиці звільнятимуть паркувальників-корупціонерів.  

Як відомо, у січні 2015 року у КП "Київтранспарксервіс" виявили фіктивних працівників, яким нараховували зарплату. 

Пілотний проект нової системи паркування в Києві, який стартував наприкінці листопада 2014 року,провалився, бо автомобілісти не хочуть добровільно платити гроші за стоянку.

Як відомо, з січня 2015 року столична влада обіцяє проводити публічні аукціони і тендери на облаштування сучасних парковок у Києві, бо, за словами Кличка, у Києві на мільйон авто є лише 6 тисяч паркомісць.

Станом на 8 лютого жодного такого аукціону не проведено.

Київрада прогнозує 200 мільйонів гривень надходжень від оплати паркувань в 2015 році при реалізації Концепції розвитку парковочного простору на 2015-2020 роки.

Українська правда. Київ 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування