Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін підтримуватиме війну, доки Україна не піде на поступки

Понеділок, 9 лютого 2015, 08:40

Конфлікт в Україні буде тривати доти, доки українська влада не домовиться з проросійськими бойовиками-сепаратистами в Донецькій і Луганській областях.

Про це заявив президент Російської Федерації Володимир Путін в інтерв'ю єгипетській газеті "Аль-Ахрам" перед візитом до Єгипту, текст публікує сайт президента РФ.

"Найважливішою умовою стабілізації ситуації є негайне припинення вогню, так званої антитерористичної, а по суті каральної операції на південному сході України", - сказав Путін.

"Спроби Києва економічно тиснути на Донбас, блокувати його життєдіяльність лише ускладнюють ситуацію. Це шлях у нікуди, що загрожує великою катастрофою", - заявив він.

"Очевидно, що криза триватиме доти, доки самі українці не домовляться між собою. Доки не буде покінчено з розгулом радикалізму й націоналізму, а суспільство – консолідоване навколо позитивних цінностей і справжніх інтересів України", - зазначив президент РФ.

За словами Путіна, "для цього потрібно, щоб влада в Києві почула свій народ, знайшла спільну мову й домовилися з усіма політичними силами й регіонами країни, виробила б таку формулу конституційного устрою держави, за якої було б безпечно й комфортно жити всім громадянам, у повному обсязі дотримувалися б права людини".

"Зараз треба зробити все, щоб сторони конфлікту сіли за стіл переговорів. У цьому зв'язку російська сторона виступає за налагодження стійких прямих контактів Києва з Донецьком і Луганськом, за продовження роботи в рамках контактної групи. Зі свого боку плануємо цьому активно сприяти", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...