Бойовики на Донбасі продовжують обстрілювати українські позиції з "відведеної зброї"

Понеділок, 2 березня 2015, 07:24

Бойовики на Донбасі продовжують грубо порушувати мирні Мінські домовленості, обстрілюючи позиції українських військ і цивільні об'єкти.

Про це повідомляє керівник групи "Інформаційний супротив" Дмитро Тимчук.

За його словами, бойовики використовують в тому числі артилерію і важке піхотне озброєння. На окремих ділянках бойовики і російські найманці намагаються проводити атаки передових позицій українських військ.

Основна активність супротивника проявляється на Донецькому напрямку.

Зокрема, протягом останньої доби із застосуванням артилерії і важкого піхотного озброєння були обстріляні позиції українських військ в районі Авдіївки. Також ударам противника піддалися позиції українських військ в районі Красногорівки, Опитного, Тоненького.

На ділянці від Красногорівки до району на південний захід до Горлівки, разом з обстрілами із застосуванням ствольної і реактивної артилерії, відзначаються спроби терористів витіснити українські війська з їхніх позицій шляхом проведення наступальних дій.

Ці спроби присікаються українськими військами, але противник продовжує нарощувати свої сили і засоби.

"Розгорнуті на цьому напрямі формування російсько-терористичних військ (тактична група в 500 чол. В районі Ясиновата, і резервні формування, що діють з Куйбишевського і Київського районів Донецька загальною кількістю до 2000 чол) отримують підкріплення і техніку", - зазначив Тимчук.

В даному районі зафіксовано дію 4-х бронегрупи терористів, за підтримки зафіксованих раніше 3-х артилерійських груп. Загальна кількість танків, зосереджених противником на цій порівняно вузькій ділянці, перевищило 25 одиниць, зафіксовано також кілька десятків ББМ (не менше 50 од).

У районі Дебальцевого (Світлодарськ, Попасна, Троїцьке) терористи двічі протягом минулої доби застосовували 120-мм міномети, намагаючись завдати вогневе ураження підрозділам українських військ.

Крім того, терористи продовжують завдавати ударів в районі н.п. Широкино, Октябрь, Заїченко.

Раніше бойовики заявляли, що відвели важке озброєння від лінії зіткнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...