Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шахтарі пікетують Кабмін і Раду, вимагають зарплат і відставки міністра

Понеділок, 2 березня 2015, 13:07

Під Кабінетом міністрів пікетують шахтарі і вимагають відставки міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина.

Про це повідомляє "Громадське ТБ" у Твіттері.

Як повідомляють "Українські новини", станом на 13:40 понад 150 працівників держпідприємства "Південний машинобудівний завод імені А.М. Макарова" ("Південмаш", рос. "Южмаш", Дніпропетровськ) і шахтарів протестують проти невиплати зарплати біля Кабміну.

Учасники акції б'ють касками по металевій загорожі під будівлею, тримають плакати з написами "Яценюк забрав податки із зарплат – відповідай за виплату зарплат", "При нинішній владі – космічні технології створюються рабською працею", "Яценюк, віддай нам зарплати".

"Ми протестуємо проти невиплати зарплати співробітникам державних заводів, зокрема "Південного машинобудівного заводу". Ми протестуємо проти підвищення комунальних тарифів. Ми протестуємо проти незабезпечення "Південмашу" оборонними замовленнями і вважаємо, що це зрада з боку Яценюка й Порошенка", - сказав Андрій Бут, координатор організації "Євромайдан Дніпропетровськ".

За його словами, якщо ніхто з представників уряду не вийде до протестувальників, то вони планують пікетувати будівлю Верховної Ради о 16:00.

За правопорядком стежать близько 30 співробітників правоохоронних органів.

Від ранку шахтарі пікетують і парламент.

Шахтарі пікетують від Радою. Фото Марії Жартовської
Шатарі під Радою
Шахтарі прийшли під Раду через невиплату зарплат

Раніше у понеділок депутат від "Народного фронту" Ігор Васюник повідомив, що під стінами Верховної Ради понад 350 шахтарів зі Львівщини пікетували через проблеми у вугільній галузі та невиплату зарплат.

Крім того, шахтарі обурювалися чуткам про призначення в.о. міністра Ігоря Пиляя, якого "називають людиною Наталії Королевської" і за керівництва якого закрили шахту "Заріччя".

"Сьогодні, на позачерговому засіданні Ради, будемо піднімати питання шахтарів", - зазначив Васюник.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування