СБУ затримала росіянина, його свідчення доводять перебування військ РФ на Донбасі

Понеділок, 2 березня 2015, 14:40

СБУ затримала росіянина, який під прикриттям прибув на окуповану частину Луганської області, а потім намагався потрапити вглиб України.

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Представники російських спецслужб не полишають спроб незаконно проникати вглиб української території... А Служба безпеки України не перестає їх затримувати", - написав він.

"Свідчення затриманого документуються СБУ як докази участі російських військових у бойових діях проти України на сході нашої держави", - наголосив Лубківський.

"З якою метою прибув до т.зв. "ЛНР", а потім намагався проникнути вглиб української території затриманий нашими контррозвідниками спільно з добровольцями батальйону "Чернігів" громадянин Російської Федерації 1990 р.н. уродженець Нижньогородської області", - спитав він.

Лубківський додав, що цей росіянин у 2005-2008 рр.. навчався у Нижньогородській кадетській школі-інтернаті ім. генерала армії В.Ф.Маргелова; у 2008-2013 рр.. навчався у Новосибірському вищому військовому командному училищі (НВВКУ) за спеціальністю "Застосування підрозділів спеціальної розвідки"(!).

А з січня по серпень 2014 р. він проходив спеціальну підготовку у спортивному центрі "Тереком"  у Кабардино-Балкарії.

Лубківський повідомив, що, за словами затриманого, він 18 січня переїхав до Міллерово та через ПП "Ізварине" 19 січня ц.р. прибув до Луганська на автомобілі з гуманітрною допомогою.

"Тобто прикриттям служила гуманітарна місія..." – зазначив Лубківський.

"До речі, спочатку він спробував легендувати своє прибуття в Україну намаганням уникнути переслідування "за гріхи на попередній роботі в одній з російських колекторських фірм", а потім - "добровільним бажанням здатися в полон". Заплутався, одним словом", - зазначив Лубківський.

За його словами, росіянин дає свідчення.

"Одне з них цікаве тим, що затриманий зустрів в Луганську двох однокашників - випускників Новосибірського вищого військового командного училища, які вчились на факультеті розвідки. Він також повідомив, що ще один його однокурсник зараз бере участь у бойових діях проти України", - додав Лубківський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування