У Дніпропетровську затримали людей Вілкула за організацію "тітушок"

Вівторок, 3 березня 2015, 11:00

У Дніпропетровську затримали заступника голови облради та екс-заступника голови ОДА за організацію "тітушок", які побили активістів Євромайдану.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

"За клопотанням прокуратури рішенням Жовтневого районного суду відносно підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - повідомили у прокуратурі.

В коментарі "Українській правді" заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан розповів, що суд затримав заступника голови облради Ростислав Ботвінова та колишнього заступника голови ОДА  Віктора Науменка.

"Ці люди організовували "тітушок" проти Євромайдану. Вони напряму зв'язані з депутатом Олександром Вілкулом та колишнім губернатором Дмитром Колесниковим. Логічно, якщо ці двоє стануть наступними", - заявив Корбан.

Високопосадовцям інкримінують, що вони забезпечили "доступ до будівель облради та ОДА молодиків (не менше 300 осіб), залучених для участі у масових заворушеннях… організували їх розміщення, харчування, забезпечили предметами для нанесення тілесних ушкоджень".

Проти них відкриті кримінальні провадження за:

ч.3 ст.365 ККУ (перевищення влади, що спричинило тяжкі наслідки);

ч.2 ст.28 - ч. 2 ст. 294 ККУ (організація, за попередньою змовою групою осіб, масових заворушень, що супроводжувались насильством над особами та знищенням майна, що призвело до тяжких наслідків);

ч.2 ст.28 - ч. 1 ст. 171 КК України (умисне, за попередньою змовою групою осіб, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів);

ч.2 ст.28 - ст.340 КК України (незаконне, за попередньою змовою групою осіб, перешкоджання проведенню вуличного походу, вчинене службовою особою та із застосуванням фізичного насильства).

"У ході розслідування отримано вичерпні докази того, що вказаними особами організовано масовий виступ так званих "тітушок" проти учасників мирної акції протесту 26 січня 2014 року біля ОДА", - повідомили у прокуратурі.

Як відомо, Ботвінова призначив своїм заступником екс-губернатор Дніпропетровської області Дмитро Колесніков у червні 2013 року.

Сам Колесніков тепер є депутатом Верховної Ради від "Опозиційного блоку" та одночасно одним із керівників Фонду Олександра Вілкула "Українська преспектива".

Віктор Науменко обраний до облради від "Партії регіонів", та має давні стосунки з Вілкулами. Зокрема, він був одним із підписантів листа Вілкула-батька, яким той просив американський суд звільнити Лазаренка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування