У діях Демчишина та Ко знайшли ознаки державної зради – Гацько

Вівторок, 3 березня 2015, 21:40

Комісія з розслідування обставин підписання контрактів на імпорт електроенергії з Росії та постачання до Криму визнала протиправними дії міністра енергетики Володимира Демчишина.

Про це написав лідер "Демократичного Альянсу" Василь Гацько у своєму блозі на "Українській правді".

"Комісія вбачає ознаки укладання контрактів з чисельними порушеннями вимог чинного законодавства України, на завідомо невигідних "Укрінтеренерго" умовах, невідоповідність контрактів вимогам чинного законодавства за формою, змістом та процедурою укладення", - йдеться у наведеному документі.

У діях причетних до укладення угоди посадовців комісія знайшла ознаки державної зради, привласнення та розтрати майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем, фінансування тероризму, підробки документів, службової недбалості та зловживання владою.

 
 

"Комісія чітко визначає роль міністра й пропонує звільнити його, а матеріали передати для розслідування правоохоронним органам", - прокоментував Гацько.

"Вони (члени комісії) зробили свою справу й передали естафету (прем'єр-міністру) Яценюку. Розглянувши його результати на засіданні уряду, прем'єр рекомендував Демчишину вивчити питання щодо звільнення із займаної посади одного з підписантів скандальних документів, а саме заступника директора "Укрінтеренерго" Андрієнка", - повідомив Гацько.

"Тобто на всю історію про зрадницькі контракти знайшовся лише один винний і той непокараний", - додав він.

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект про звільнення з посади міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до Демчишина, щоб той пояснив деякі положення контракту між "Укрінтеренерго" та російською енергетичною компанією "Інтер РАО", які "не відповідають інтересам України".

Як зазначив голова уряду, згідно з документом Україна отримуватиме з Росії електроенергію лише за умови 100% забезпечення за свій рахунок електроенергією окупованого Криму та Донбасу.

Окрім того, у документі згадується така адміністративна одиниця як "Кримський федеральний округ".

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин вважає договір, який був підписаний між "Укрінтеренерго" та російською енергетичною компанією "Інтер РАО" вигідним, але має зауваження до окремих пунктів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News