Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суди Криму завалені позовами на оскарження "націоналізації"

Четвер, 5 березня 2015, 10:08

Суди окупованого Криму завалені позовами, які оскаржують так звану націоналізацію, яку активно проводила незаконна місцева влада.

Про це пишуть "Известия".

Зокрема з кінця 2014 року власники українських санаторіїв, які потрапили під "націоналізацію", намагаються повернути нерухомість за допомогою російських арбітражних судів.

Одні компанії прямо або за допомогою підставних фірм намагаються довести суду, що вони мають права на об'єкти. Інші українські фірми відновлюють у кримському арбітражі справи, порушені до приєднання Криму українською прокуратурою - про оскарження приватизації: так щоб суддя визнав спірне майно власністю України або позивача.

Зокрема серед позивачів в матеріалі газети фігурують прізвища українських олігархів Сергія Тарути та Ігоря Коломойського.

Наприклад, з вимогою переглянути "націоналізацію" комплексу "Айвазовське" (належав Таруті і його братові Олександру), що неподалік від Алушти, спочатку звернулося приватне акціонерне товариство "Лікувально-оздоровчий комплекс" Айвазовське ".

Позов поданий на початку лютого 2015 в арбітражний суд Москви і був повернутий через непідсудність (позови про нерухомість подаються за місцем знаходження майна).

За даними українських бізнес-реєстрів, ПрАТ ЛОК "Айвазовське", за даними на IV квартал 2014 року, належало маріупольської фірмі "Азовінтекс" (м.Маріуполь Донецької області). В "Азовінтекс", однак, "Известиям" заявили, що вже не мають відношення до пансіонату "Айвазовське".

Також оскаржується "націоналізація" пансіонату "Масандра" (належав Ігорю Коломойському), розташованого в Ялті.

Арбітражний суд Криму ще не прийняв рішення по цій справі.

Російські експерти, втім, сумніваються, що українській стороні вдасться чогось досягти в судах РФ і Криму.

Незаконна "націоналізація" була оголошена 17 березня 2014 і закінчилася 1 березня 2015-го. Всього було "націоналізовано" близько 250 об'єктів, у тому числі пов'язані з українськими олігархами Ігорем Коломойським, Ринатом Ахметовим, Сергієм Тарутою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування