Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

24-річному сину Пашинського довірили "оборонну" торгівлю - ЗМІ

П'ятниця, 6 березня 2015, 08:15

У лютому в "Спецтехноекспорті" з'явився новий топ-менеджер – 24-річний Антон Пашинський, син депутата Сергія Пашинського.

Як з'ясував Forbes, він очолив другий департамент державного госпрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства "Спецтехноекспорт" державного концерну "Укроборонпром".

Цей підрозділ веде, зокрема, військові контракти України з Північним Суданом на десятки мільйонів доларів.

Профільної освіти, яка б частково компенсував відсутність досвіду, у нового топ-менеджера немає: Пашинський-молодший – випускник Київського національного економічного університету ім. Гетьмана. 

До призначення в "Спецтехноекспорт" він працював бренд-менеджером компанії Avangard олігарха Олега Бахматюка, де займався напрямком курячих яєць.

Forbes зв'язався з Антоном Пашинським через Facebook. На запитання про посаду Пашинський-молодший відповів лаконічно: "Ходив у відділ кадрів для уточнення. Я – начальник департаменту контрактів №2".

Щодо інших питань прямо він відмовився спілкуватися, посилаючись на корпоративні правила держконцерну.

"Не хочу, щоб із мого місця роботи хтось робив сенсацію, але згідно з нашими положеннями, спілкуватися з журналістами без узгодження концерну "Укроборонпром" я права не маю", - написав Антон Пашинський.

Антон Пашинський

Його батько – глава комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Сергій Пашинський – назвав інформацію про працевлаштування свого сина в "Спецтехноекспорт" фантазією.

"Людина, яка представилася моїм сином, дала помилкову інформацію. Дуже шкода, що журналісти подають неправдиву інформацію – про якісь мільярди гривень, департаменти "Укроборонпрому". Мій син не працює в другому департаменті "Укроборонпрому", - сказав депутат.

Подзвонивши після цього ще раз у приймальню "Спецтехноекспорту" і попросивши з'єднати з департаментом Антона Сергійовича Пашинського, журналіст почув, що той у відрядженні до 27 лютого.

Джерело в компанії на умовах анонімності розповіло: "Треба віддати належне, хлопець чесно зізнався, що взагалі не розбирається в експорті-імпорті озброєнь. Попросив увести його в курс справи. Ось, вводимо неспішно, доки СБУ перевіряє його на можливість допуску до держтаємниці".

Відзначимо, "Спецтехноекспорт" – торговельний агент у структурі ДК "Укроборонпром", який продає українську техніку на експорт і закуповує за кордоном відсутні в Україні зразки. Обсяг його контрактів виріс у зв'язку з воєнними діями на сході країни.

17 березня 2014 року тоді в.о. президента Олександр Турчинов призначив Сергія Пашинського головою наглядової ради держконцерну. На початку липня 2014-го вже новий президент призначив гендиректором "Укроборонпрому" Романа Романова.

Антон Пашинський, як повідомлялося в березні минулого року, вступив до Нацгвардії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування