В Україну вдерся черговий "гумконвой" - за особистим дорученням Путіна

Субота, 7 березня 2015, 10:07

7 березня російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення вісімнадцятого так званого "гуманітарного конвою". 

Про це повідомили у Держприкордонслужбі. 

"Оскільки переміщення "гумконвою" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та національного законодавства і погоджених з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей, контроль українською міжвідомчою групою здійснювався лише шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій", - зазначили у ДПСУ.

У період з 5:40 до 6:00 через пункт пропуску "Матвєєв Курган" (РФ) на в’їзд в Україну прослідувала колона "гумконвою" у складі 23 автомобілів. Транспортні засоби перевозили вантаж продуктів харчування.

Як повідомляє російський ТАСС, колона машин МНС Росії з "гуманітаркою" для сімей шахтарів, загиблих і постраждалих при аварії на шахті ім. Засядька, прибула до Донецька.

За даними ЗМІ, колона привезла понад 200 тонн "гуманітарки", серед вантажів - продукти харчування і медикаменти". 

В МНС РФ повідомили, що колона позачергова та формувалася в екстреному порядку за дорученням президента РФ Володимира Путіна про надання допомоги сім'ям загиблих і постраждалих шахтарів.

Частина вантажу в Ростовську область була доправлена авіацією, зазначає ТАСС. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування