Планам ЄС про армію погрозили з Держдуми ядерною зброєю

Неділя, 8 березня 2015, 19:38

У разі створення, єдина армія Євросоюзу може зіграти провокуючу роль. 

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Єдина Росія" в Держдумі, член комітету з оборони Франц Клінцевич, коментуючи заяву глави ЄК Жан-Клода Юнкера про можливе створення власної армії ЄС.

"У наш ядерний вік додаткові армії ніякої безпеки не гарантують. А от свою провокуючу роль вони зіграти можуть", - заявив Клінцевіч і висловив жаль, що "подібні пропозиції вже отримують підтримку".

Також він зазначив, що ідея створення європейської армії нікому не приходила в голову навіть у роки найгострішої протистояння НАТО і Варшавського договору.

"А сьогодні, коли вже давно немає Варшавського договору, раптом чомусь виникла необхідність в цьому", - констатував він.

"Причому, треба думати, європейська армія мислиться як доповнення до НАТО. І при цьому у західних політиків вистачає совісті звинувачувати Росію в якійсь агресивності", - додав Клінцевіч.

Як відомо, глава ЄК заявив, що спільна європейська армія показала б світові, що між країнами-членами ЄС ніколи більше не буде війни.

"Така армія допомогла б нам здійснювати спільну зовнішню політику та політику безпеки, усвідомити відповідальність Європи у світі", - сказав він.

ТАСС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News