Спробу внести заставу за Бочковського заблокували - Геращенко

Середа, 1 квітня 2015, 15:40

Держфінмоніторинг заблокував спробу колишнього голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського внести заставу.

Про це в середу пише у своєму Facebook радник голови МВС Антон Геращенко.

Він нагадав, що у вівторок за колишнього заступника начальника ДСНС Василя Стоєцького було внесено заставу в розмірі 1.182 млн. грн. і він вийшов із СІЗО із зобов'язанням з'являтися на слідчі дії і в суд.

"Вносити заставу, зазначену в рішенні суду, на жаль, передбачено Кримінальним процесуальним Кодексом зразка 2012 року і за статтями про корупцію високопоставленими чиновниками", - написав він.

За словами Геращенка, спроба внести аналогічний заставу за Бочковського була заблокована Держфінмоніторингом, який має таке право, для перевірки законності походження коштів, які збираються внести як заставу.

"Якщо буде встановлено, що гроші, пропоновані в якості застави, мають кримінальне походження, то це буде привід для ще однієї кримінальної справи", - говорить радник.

"Крім того, у справах про розкрадання корупції, слідчий і прокурор вимагатиме арешту майна підозрюваних Бочковського і Стоєцького", - додав він.

Вчера за бывшего зам. начальника ГосЧС Василия Стоецкого был внесен залог в размере 1 182 000 грн. и он вышел из СИЗО с ...

Posted by Anton Gerashchenko on 1 квітня 2015 р.

У теж час "Інтерфакс-Україна", посилаючись на адвоката Бочковського, повідомляє, що останній поки перебуває під вартою, а його родичі шукають кошти для внесення застави.

"Бочковський поки перебуває під вартою. У мене немає інформації про внесення застави. Родичі займаються цим питанням", - повідомив адвокат Ігор Федоренко.

Він також зазначив, що в середу в Апеляційний суд Києва подана апеляція на рішення Печерського районного суду про обрання для Бочковського запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави.

Як повідомлялося, 25 березня на засіданні Кабінету міністрів правоохоронці затримали Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС.

У п'ятницю глава МВС Арсен Аваков заявив, що клопотання про арешт Бочковського та його заступника Стоєцького було відкликано представником Генпрокуратури з метою його розширення і нове буде передано до суду в суботу вранці.

Адвокат Бочковського Ігор Федоренко повідомив, що слідство готує обвинувачення в чотирьох нових кримінальних справах.

28 березня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Бочковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1 млн 184 тис. Грн.

Стоєцькому суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави в 1 млн 182 тис. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування