Обшуки на фабриці "Рошен" в РФ проводяться в рамках справи про шахрайство

Середа, 1 квітня 2015, 20:23

Головне слідче управління СК Росії порушило кримінальну справу за фактом шахрайського розкрадання грошей "Липецькою кондитерською фабрикою "Рошен".

Про це йдеться на сайті Слідчого комітету Росії.

Згідно з інформацією, підставою для порушення кримінальної справи стали матеріали ФСБ Росії.

"Сьогодні з метою вилучення предметів і документів, що мають значення для кримінальної справи, проводяться обшуки на території ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен", а також в офісах ТОВ науково-виробнича фірма "Металлімпресс" в Нижньому Новгороді", - сказано в повідомленні.

За даними слідства, в 2012-2013 роках представники зазначених організацій направили в міжрегіональну інспекцію ФПС Росії у Липецькій області підроблені документи, про нібито виконані в 2012 році роботи з будівництва кондитерської фабрики на загальну суму більше 1 млрд. рублів, у тому числі, зажадавши відшкодування ПДВ у розмірі більше 180 млн рублів.

"При цьому вартість робіт, виконаних субпідрядними організаціями, залученими ТОВ НВФ "Металлімпресс", була явно завищена, а частина організацій взагалі не здійснювала жодної фінансово-господарської діяльності", - сказано в заяві.

"Ці підроблені документи надалі послужили підставою для перерахування на розрахунковий рахунок ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" більше 180 млн рублів як незаконного відшкодування ПДВ. Таким чином, федеральному бюджету було завдано шкоди в особливо великому розмірі", - заявили у відомстві.

У СК повідомили, що наразі проводяться слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин злочину.

Як відомо, у середу вранці в російському Липецьку ОМОН заблокував вхід на фабрику корпорації Roshen.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News