Бородай розповів про домовленості Ахметова й бойовиків

Четвер, 2 квітня 2015, 11:28

Російський диверсант і колишній лідер сепаратистів Олександр Бородай заявляє, що між олігархом Ринатом Ахметовим і бойовиками є домовленість.

Про це він розповів російському імперському націоналісту Єгору Просвіріну.

"Давайте представимо таку штуку, що ми націоналізували пана Ахметова. Підприємства, що належать Ринату Ахметову, що й перебувають на території ДНР із дивною стійкістю весь цей час працюють", - сказав він.

"Йому нинішній стан справ вигідний. Поясню чому… У нього дуже багато ворогів серед нинішньої київської влади, серед естеблішменту... Ахметову вигідно, коли його підприємства перебувають на территоррии ДНР і виробляють продукцію. Йому ж вигідно, щоб ця продукція відправлялася на експорт… В Італію. Як вона може відправитися? Через порти. Через які? Єдиний порт для нього доступний - це Маріуполь", - сказав він.

За його словами, бойовики не взяли Маріуполь, тому що в такому випадку Ахметов не міг би вивозити свою продукцію в Європу.

"Як він може витягати свою продукцію з терористичної території Донецької республіки в Італію? Ну звичайно - ніяк. Він не може її звідти вивозити. Тож він має возити з української території, а єдиний доступний йому порт - Маріуполь", - сказав він і додав, що Одеський порт контролюється Коломойським, "і він туди Ахметова не пустить ніколи".

"Ахметов вивіз свою продукцію в Італію, одержав гроші. … А ви знаєте обсяг гуманітарної допомоги, яку пан Ахметов поставляє в "ДНР"? "Донецька республіка" частково живе із цієї гуманітарної допомоги. І підприємства пана Ахметова, працівники цих підприємств, які є громадянами "ДНР", одержують зарплату", - сказав він.

"Давайте уявимо, що ми націоналізували підприємства пана Ахметова. От націоналізували, усе стало народне наше добро. І що ми з ними робити будемо? Веземо продукцію в Італію й продаємо?! Кому? Уявіть представників "ДНР", які постукалися в офісі в якомусь Мілані й кажуть: "От ми вам чушки привезли, 100 тис тонн чушок", - обурився Бородай..

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News