Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацрада підписала з "Інтером" мирову

Четвер, 2 квітня 2015, 13:01

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення уклала з телеканалом "Інтер" мирову угоду.

Відповідне рішення підтримали більшість членів Нацради, передає Укрінформ.

Угода набере чинності після підписання її головою Нацради. 

В Угоді Нацрада зобов'язалася скасувати санкції раніше виданого попередження за трансляцію "новорічного вогника" із залученням громадян РФ з антиукраїнською позицією.

Як зазначив член Нацради Григорій Шверк, "Інтер" подав позов до суду з метою оскарження попередження, виданого телеканалу регулятором у зв'язку із залученням до новорічного концерту російських артистів, які відкрито пропагують антиукраїнські погляди.

При цьому він зауважив, що представники телеканалу звернулися до Нацради з проханням вирішити судовий спір шляхом примирення.

"Колеги з "Інтеру" звернулися до нас щодо укладення мирової угоди. Вони приймають на себе відповідальність за те, що було в новорічній програмі", - зазначив Шверк.

Водночас він також наголосив, що мирова угода передбачає скасування санкцій раніше виданого телеканалу попередження й зобов'язання "Інтером" здійснювати "дієві заходи щодо контролю за редакційною політикою, змістом ефіру на предмет можливості появи матеріалів, що розпалюють ворожнечу, принижують честь та гідність українського народу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування