Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Монополіст ДТЕК поскаржився, що демонополізація знищує енергетику

Четвер, 2 квітня 2015, 14:30

Енергетичний холдинг Ріната Ахметова ДТЕК стверджує, що дії Міністерства енергетики неефективні і погіршують ситуацію в енергетиці.

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

"Безвідповідальна поведінка керівництва галузі приведе Україну до энергодефициту, поглиблення залежності від Росії і ще більшого розбалансування енергетичної системи", – вважає компанія.

У зв'язку з цим у ДТЕК зажадали від Міненерго "припинити підміняти процеси реформування процесами 'деолігархізації' і 'демонополізації'" і підняти тарифи до рентабельного рівня.

"Якщо ці кроки не будуть зроблені, міністерство повинне бути готове нести відповідальність за знищення вугільної та енергетичної галузей, і державну політику в енергетиці, орієнтовану на тотальний імпорт енергоресурсів", – упевнені в компанії.

Також ДТЕК стверджують, що "через дії міністерства і регулятора українська теплова генерація перебуває на межі знищення", а всі звинувачення на адресу компанії невиправдані. У компанії наполягають, що взимку українці мали світло і опалення саме завдяки зусиллям ДТЕК.

У повідомленні також йдеться, що собівартість електроенергії в березні склала 99,7 коп./кВт-год., у той час як компанія продавала її за 80 копійок, зазнавши за місяць 700 млн гривень збитків, а електрика, яку Україна закуповує в Росії коштує дорожче, ніж власна (у середу міністр енергетики Володимир Демчишин заявив, що вартість електрогенерації в Україні становить 70-75 копійок).

Крім того, за даними ДТЕК, у березні борг держави перед компанією виріс на 900 млн грн, а загальна заборгованість – до 6,8 млрд грн.

Як відомо, у середу Демчишин звинуватив ДТЕК у зловживанні монопольним становищем на ринку, що змушує державу закуповувати електроенергію за кордоном. За його словами, компанія також відмовляється купувати вугілля, видобуте на державних шахтах.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування