Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдеп США закликає Росію повернути "голос" кримськотатарським ЗМІ

П'ятниця, 3 квітня 2015, 09:15

Держдепартамент США закликає негайно поновити мовлення кримськотатарських ЗМІ в анексованому Росією Криму.

Про це йдеться в заяві Держдепартаменту.

"Ми рішуче засуджуємо закриття російською окупаційною владою багатьох основних кримськотатарських ЗМІ, у тому числі телеканалу ATR – останньої незалежної телевізійної станції, яка мовила для кримськотатарського населення, а також інформагентства QHA, газети Авдет, радіостанції Мейдан FM і декількох інших", - заявила офіційний представник Держдепу Марі Харф.

"Ці акти стоять у ряду останніх дій, які підривають свободу слова в Криму. Вони стали продовженням кампанії, спрямованої на те, щоб змусити замовкнути кримськотатарське населення й інших осіб, які виступають проти окупації", - наголосила вона.

"(Кримські) Татари були відділені й зазнали дискримінації, залякування й переслідування, у тому числі під час рейдів по житлових будинках, політичних організаціях і місцях віросповідання", - йдеться в заяві.

Жителі Криму заслуговують на краще, переконані у США.

"Сполучені Штати засуджують нездатність Росії поважати права тих людей, які залишаються в Криму, і зневагу РФ до свободи ЗМІ, і закликають до негайного поновлення роботи всіх медіа, які було закрито", - заявила Харф.

"Крим залишається невід'ємною частиною України, і Сполучені Штати продовжують стояти за суверенітет і територіальну цілісність України", - наголосила представник Держдепу.

Як відомо, з 1 квітня в анексованому Росією Криму припинив мовлення єдиний кримськотатарський телеканал ATR, який транслював передачі російською, українською та кримськотатарською мовами.

Він і низкаінших кримськотатарських ЗМІ не пройшли перереєстрацію в Роскомнагляді попри численні спроби подати необхідні документи.

Засновники каналу вважають ці дії проросійських органів умисними.

У Меджлісі заявляли, що відмова в реєстрації кримськотатарського телеканалу ATR порушує Декларацію ООН про права корінних народів.

У вересні 2014 року окупаційна влада Криму звинуватила канал ATR у екстремістській діяльності.

"ЛІГАБізнесІнформ", Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: