Крим обходиться Росії у понад 2 мільярди доларів - ЗМІ

Неділя, 5 квітня 2015, 23:48

Бюджет Криму становить 159 млрд рублів ($ 2,75 млрд), з них 125 млрд рублів ($ 2,15 млрд) - чисті трансферти з російського бюджету.

Про це пише Крим.Реалії.

З 159 млрд рублів 42% - пенсії та допомоги, 16% - витрати на освіту, 12% - охорона здоров'я, 15% - економіка.

"В абсолютних цифрах на економіку витрачено 20,6 млрд рублів, з яких 9 млрд (43%) пішло на субсидування доставки палива на півострів", - зазначає видання.

"Сподіватися на великий обсяг інвестицій  у будь-якому випадку не доводиться - приплив капіталу в економіку РФ теж скорочується: за весь 2014-й рік інвестиції в РФ скоротилися на 2,7%, а лише за січень 2015-го цей показник склав 6,7%. Тобто за один місяць нинішнього року приплив інвестицій впав в два з половиною рази більше, ніж за весь минулий рік ", - йдеться у статті.

"По суті, ступінь дотаційності півострова становить 85%, дотаційність Севастополя - 70%. Для порівняння, дотаційність Інгушетії - 87%, Чечні - 82%, Дагестану - 70%. Але в абсолютних цифрах Чечня отримує 56 мільярдів, Дагестан - 60 млрд рублів . Крим для Росії виявився дорожчим за будь-яку з республік Північного Кавказу", - зазначає видання.

Наведені цифри - це витрати російського бюджету на найелементарніші потреби півострова.

Разом з тим директор регіональної програми Незалежного інституту соціальної політики Наталія Зубаревич заявила, що "Федеральна цільова програма з розвитку Криму" так і не запрацювала.

"Більше того, фінансувати її до закінчення будівництва моста через Керченську протоку ніхто не буде, а в цьому питанні (будівництва) лише призначений генпідрядник і пул субпідрядників - до реальних будівельним робіт ще не приступали", - зазначила Зубаревич.

Крим.Реалії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...