Через маловідомий фонд доньки Путіна проходить 280 млн рублів - розслідування

Середа, 8 квітня 2015, 14:12

Донька президента РФ Катерина Тихонова очолює нікому невідомий фонд з величезним річним бюджетом у 281 млн рублів.

Таке розслідування провів заснований Олексієм Навальним "Фонд боротьби з корупцією".

Раніше Bloomberg повідомляв, що 28-річна Катерина Тихонова (Путіна) очолює масштабний проект розширення МГУ.

При Університеті донька Путіна працює давно. У 2012 році вона була власником і директором фонду "Національне Інтелектуальний розвиток", що згодом перейшов у власність Московського держуніверситету, але директором вона там залишилася. Катерина Путіна-Тихонова також очолює і суміжну структуру МДУ під назвою Центр національного інтелектуального резерву.

Ці дві організації разом створили бренд "Інопрактіка". Судячи по сайту, "Інопрактіка" займається всім, пов'язаним з наукою.

Також "Інопрактіка" наділена ключовими функціями в роботі над розширенням МДУ, проект вартістю 110 млрд руб.

У фонду Катерини Путіної є компанії-піклувальники. Ті ж компанії числяться серед піклувальників федерації акробатичного рок-н-ролу, яким Катерина професійно займалася. Серед піклувальників компанії Чемезова (гендиректор "РОСТЕХ") і Токарева (президент "Транснафти"), які під час служби в КДБ жили в одному під'їзді з родиною Путіних в Дрездені, де Катерина і народилася.

Матеріальна підтримка цих компаній не обмежується опікунськими внесками. Фонд "Національне інтелектуальний розвиток" за останні 2 роки виграв у цих компаній конкурсів на майже 100 млн. Рублів.

Ну а ще 531 млн руб. фонд отримає до 2017 року від "Роснефти". Неприбуткова організація, очолювана 28-річною і раніше секретною Катериною Тихоновою, у 2014 році виявилася однією з найбільших в Росії.

Всього пару тижнів тому Мін'юст опублікував фінансову звітність фонду Катерини Тихонової за 2014 рік. Виявилася, що його річний бюджет - 281 мільйонів рублів, що дуже багато для неприбуткової організації і відразу відносить її до низки найбільших.

Для порівняння: місячні витрати фонду Путіної-Тихонової приблизно рівні річним витратам "Фонду боротьби з корупцією" (Навального).

Як зазначається у розслідуванні, некомерційний фонд з таким бюджетом повинен бути досить добре відомий, але про нього ніхто не знає.

У Катерини Тихонової є ще один некомерційний фонд. Називається "Фонд міждисциплінарних ініціатив у галузі природничих і гуманітарних наук". Цей фонд зареєстрований в Москві за адресою Новинський бульвар 3/1. На відміну від "Національного Інтелектуального Розвитку" цей фонд не виграє тендери і навіть не подає звітність в Мін'юст. За тим же телефоном і адресою, що і Катеринин другий фонд, зареєстровано кілька юридичних контор вихідців з МДІМВ і навіть фонд випускників цього університету.

Наскільки відомо, Катерина в "МГИМО" не вчилася, і зв'язок з цими конторами нами поки не простежується.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування