Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З полону "ДНР" хтось заборонив звільняти 3 українців. У полоні ще до 200 осіб

Четвер, 9 квітня 2015, 12:48

Під час звільнення з полону "ДНР" українців представники української сторони не змогли забрати трьох осіб.

Про це повідомив радник заступника міністра оборони Василь Будик.

"Ми не змогли забрати трьох наших хлопців. В останній момент хтось подзвонив у Донецьк і заборонив віддавати нам хлопців. На жаль я можу тільки здогадуватися хто на догоду своїм політичним амбіціям зміг піти на цей крок", - заявив він.

Як заявив волонтер Микола Золотаренко, задіяний у обміні полоненими, у полоні "ДНР" лишається близько 200 осіб, з них у будівлі СБУ - близько 40 осіб, окрім того - польові командири, які утримуються в інших місцях

Він зауважив, що 6 квітня вдалося звільнити 16 осіб, до цього - ще трьох. 

"Щодо польових командирів - можемо говорити, що це близько 100 осіб (у полоні). По них ми ведемо перемовини, щоб їх передали в "офіційний "ДНР" або домовитися про їхнє звільнення", - додав Золотаренко.

Разом з тим військовий священик Ігор Петренко, звільнений з полону бойовиків, заявив, що у полоні залишається багато українських військових.

"Нас 16 чоловік звільнили. Але там (в "ДНР") ще залишилася велика кількість полонених наших хлопців, які по 7 місяців і більше перебувають у полоні", - повідомив Петренко.

При цьому він категорично спростував слова "омбудсмена ДНР" Дар'ї Морозової, яка заявила, що в "ДНР" більше немає українських полонених.

"Коли нас випустили, Морозова сказала, що в Донецьку більше полонених немає. Це брехня", - підкреслив священик.

Джерело відео -  Общественное ТВ Донбасса 

Українська правда, Укринформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: