Наливайченко: Затримані в Одесі диверсанти планували вбити народного депутата

Четвер, 9 квітня 2015, 15:32

У СБУ стверджують, що затримані в Одесі члени терористичної організації планували створити там "народну республіку" за сценарієм терористичних організацій Донбасу.

Про це розповів голова СБУ Наливайченко у четвер, коментуючи затримання членів угрупування.

"Найближчими днями вони планували створити чергове квазіутворення в регіоні, тобто так звану "народну республіку", - сказав він

За словами Наливайченка, на даний момент затримані 29 осіб, в тому числі четверо організаторів угрупування. Більшість з них є громадянами України, інші країни Наливайченко не називав. Він тільки уточнив, що серед затриманих є ветерани афганської війни.

За словами голови СБУ, аналіз вилучених доказів, в тому числі мап та планів свідчить про те, що злочинці протягом тривалого часу вивчали об’єкти інфраструктури Одеської області і готувалися до їх захоплення або знищення.

Початком операції, за словами Наливайченка, мала стати низка політичних убивств деяких громадських активістів в Одесі та одного з народних депутатів, прізвище якого він не назвав.

"Отримано 150 тисяч доларів двома кілерами (нині затриманими), які погодилися скоїти ці політичні убивства"

"Найважчим для нас було те, що ця організація тривалий час діяла під прикриттям у складі кількох диверсійних груп. ми знаємо про те, хто до нашого приходу в службу планував відторгнення південного регіону за сценарієм Донбасу, а тому ми не дозволимо більше цього зробити", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News