СБУ розслідує доведення до банкрутства "Бурштину України"

Четвер, 9 квітня 2015, 16:02

СБУ розслідує провадження щодо незаконного збагачення чиновників ДП Бурштин України та доведення підприємства до банкрутства.

Про це на брифінгу повідомив голова слідчого управління СБУ Василь Вовк.

"Ми зареєстрували провадження щодо застосування псевдо-юридичних схем для нібито доведення до банкрутства ДП "Бурштин України". Ми також проводимо активні слідчі дії", - зазначив він.

За словами Вовка, розслідується зловживання посадовцями ДП щодо  вивезення бурштину за кордон під виглядом георозвідки.

"Незаконні поставки закордон і виведення таким чином держкоштів – мільйонів гривень - здійснювалися чиновниками, які зловживали своїм службовим становищем, забезпечуючи процвітання приватних фірм, які належали їхнім родичам", - зазначив Вовк.

Як відомо, раніше  у Рівному працівники ДП "Бурштин України"  провели мітинг, на якому звинуватили керівників підприємства у розкраданні коштів.

Як стверджують пікетувальники, усі призначені на посади керівництва ДП за остінні роки систематично обкрадали "Бурштин України". 

У свою чергу в.о. гендиректора ДП "Бурштин України" Орест Жеребецький відкидає закиди працівників ДП та звинувачує пікетувальників у тому, що вони діють на замовлення керівника ініціативної групи Сергія Мартинюка, який нібито претендує на його місце.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування