У Ялті в журналістки провели обшук і вивезли її кудись

Четвер, 9 квітня 2015, 18:33

В анексованому Росією Криму співробітники ФСБ РФ провели обшук у журналістки Тетяни Гучакової, яка колись працювала в проекті "BlackSeaNews".

Про це повідомив її колишній керівник і колега Андрій Клименко у Facebook.

"Сьогодні о 07:45 ранку ФСБ прийшло в Ялті з обшуком до Тетяни Гучакової… Це мій - колишній 1-й заступник по BlackSeaNews, а точніше – один із двох, включаючи мене, його засновників", - написав він.

"Обшук тривав майже 10 годин. Вилучено всю комп'ютерну техніку, яка була в домі. Після цього... Таню вивезли. Вивезли її після 17:00", - уточнив Клименко.

"Незважаючи на те, що вона не працювала останній рік у редакції, яка виїхала до Києва, вона залишається членом Національної спілки журналістів України, тобто, нашим колегою", - зазначив він, закликавши українських журналістів допомогти.

Друзья. Репост - на совести каждого. Тут вот какое дело. Сегодня в 07-45 утра ФСБ пришло в Ялте с обыском к Татьяне Гуча...

Posted by Андрей Клименко on Thursday, April 9, 2015

13 березня працівники ФСБ провели обшук у квартирі редактора "Центру журналістських розслідувань" Наталії Кокорін у Сімферополі, а також у квартирі автора статей і колишнього редактора "Центру журналістських розслідувань" Анни Андрієвської.

Також у Криму проводять масові обшуки у кримських татар, зокрема представників Меджлісу, та інших громадян нібито за підозрою у причетності до екстремізму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування