ГПУ повідомила про підозру екс-керівнику міліції Одещини за 2 травня

Субота, 2 травня 2015, 11:53

Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому керівнику ГУ МВС України в Одеській області у службовій недбалості під час подій 2 травня 2014 р.

Про це повідомила прес-служба ГПУ у суботу.

"У ході слідства встановлено, що керівництво органів внутрішніх справ не забезпечило 2 травня 2014 року належної охорони громадського порядку, що призвело до зіткнення колони людей, які брали участь у марші "За єдність", з організованою групою осіб, що намагалися завадити проведенню цього маршу в районі вулиці Грецької в м. Одеса", - сказано в повідомленні. 

У ГПУ нагадали, що внаслідок зіткнень почалися масові заворушення, що набули суттєвого поширення на Куліковому полі біля Будинку профспілок та на деякий час повністю вийшли з-під контролю органів внутрішніх справ. 

Тоді в районі Грецької площі отримало вогнепальні поранення 18 осіб, з яких 6 загинуло.

Під час пожежі в Будинку профспілок загинуло 42 особи, з яких 10 отримали тілесні ушкодження внаслідок падіння, намагаючись врятуватись від пожежі і 32 - загинули внаслідок отруєння чадним газом і продуктами горіння. Всього під час масових заворушень понад 250 осіб отримали тілесні ушкодження.

Раніше о за вчинення службових злочинів під час цих же події 17.10.2014 до відповідальності притягнуто колишнього заступника начальника ГУ МВС України в Одеській області Фучеджи, який на даний час перебуває в розшуку.

На час  трагедії, 2 травня 2014 року, ГУМВС в Одеській області очолював Петро Луцюк. Фучеджи був його заступником.

3 травня 2014 р. Луцюк був звільнений з посади.

Екс-керівник ГУ МВС Одеської області Петро Луцюк

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування