Про передачу до суду справи збитого Боїнга говорити зарано - міністр

Субота, 2 травня 2015, 12:17

Про терміни передачі до суду справи про катастрофу "Боїнга" Малайзійських авіаліній, збитого проросійськими бойовиками над Донеччиною,  говорити поки зарано.

Про це 2 травня у Харкові повідомив міністр безпеки та юстиції Нідерландів Герард Адріан ван дер Стюр.

"Поки про терміни говорити рано, на це піде багато часу. Триває дуже складний процес", - зазначив міністр і підкреслив, що в даний час робиться все можливе, щоб прискорити процес розслідування причин авіакатастрофи. 

За його словами, на прохання відгукнутися свідків авіакатастрофи люди відгукнулися. Міністр не став уточнювати подробиці, пославшись на таємницю слідства.

Також міністр зазначив, що тіла двох пасажирів "Боїнга-777" Малайзійських авіаліній ідентифікувати так і не вдалося. 

"Залишаються двоє пасажирів, яких не ідентифікували. Ми сподіваємося, що серед тих останків, які зараз проходять процес ідентифікації, та тих, які буде відправлено (з Харкова до Голландії) сьогодні, вдасться ідентифікувати тих, хто поки лишається непізнаним", - сказав міністр. 

Він також повідомив, що 2 травня з Харкова до Ейндховена будуть відправлені 7 контейнерів із останками загиблих внаслідок авіакатастрофи.

"Усі ці останки пройдуть процедуру ідентифікації й надалі їх повернуть сім'ям. Особисті речі загиблих в авіакатастрофі також після ідентифікації буде повернено сім'ям", - додав міністр.

Він також уточнив, що останки  пасажирів, яких поки що не вдалося ідентифікувати - громадяни Нідерландів.

На льотному полі аеропорту відбулась церемонія прощання з останками жертв авіакатастрофи. У ній взяли участь міністр безпеки та юстиції Нідерландів, заступник голови Харківської ОДА Марк Беккер, а також посли країн, громадяни яких загинули внаслідок авіакатастрофи.

Інтерфакс-Україна 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News