Терористи 28 разів стріляли з мінометів і "Градів", найгарячіше - біля Донецька

Неділя, 3 травня 2015, 07:43

З 18 години до опівночі 2 травня ситуація у зоні проведення Антитерористичної операції залишалася напруженою.

Про це повідомляє прес-служба штабу АТО.

Російсько-терористичні війська 28 разів порушили режим дотримання припинення вогню, спровокували одне бойове зіткнення та 14 разів застосовували важке озброєння, у тому числі - реактивну систему залпового вогню "Град".

На Донеччині бандформування знову піддали обстрілам із мінометів калібру 120 міліметрів позиції українських військ поблизу населених пунктів Широкине, Гранітне, Опитне та Авдіївка, тричі – біля Пісків. Також в районі Карлівки, Опитного та двічі біля Авдіївки і Пісків злочинці застосовували артилерію калібру 122 міліметри.

З 23.35 до 23.50 позиції сил АТО неподалік Авдіївки витримали залп із 40 снарядів реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Град". Втрат серед військовослужбовців немає.

Близько опівночі в районі Мар’їнки бійці нашого опорного пункту вступили у бойове зіткнення з розвідувально-диверсійною групою. Злочинці вели вогонь із автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. Українські військовослужбовці ефективно відбили напад та відкинули злочинців.

На Луганщині бандформування обстрілювали із автоматичних гранатометів і стрілецької зброї наші позиції поблизу населених пунктів Щастя і Золоте-4.

Також у зазначений період підрозділи Збройних Сил України зафіксували проліт двох безпілотників противника неподалік Широкиного і Опитного.

Як відомо, раніше повідомлялося про потужні обстріли та сильні вибухи у деяких районах Донецька. Російське МЗС одразу ж звинуватило у них українські сили.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування