Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АТО: Бойовики знову б'ють забороненими "Градами" та іншою "відведеною" зброєю

Неділя, 3 травня 2015, 20:56

У неділю з опівночі до 18 години бойовики обстрілювали сили АТО 56 разів, в тому числі з забороненої зброї, ситуація загострюється.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"За цей період незаконні збройні формування 56 разів порушили режим дотримання припинення вогню. Як і попередньої доби, противник застосовував по наших позиціях вздовж лінії розмежування реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", важку артилерію калібру 152 і 122 міліметри, а також міномети калібру 120 міліметрів", - зазначили в прес-центрі.

"Опівночі злочинці протягом шести хвилин обстріляли із "Градів" наші позиції в районі Авдіївки Донецької області. З 14.24 до 14.27 російсько-терористичні війська відкривали вогонь із "Градів" по опорному пункту неподалік селища Кримське Луганської області", - уточнили в повідомленні.

В районі Широкиного противник вів вогонь із артилерії калібру 152 міліметри.

"Двічі злочинці застосовували артилерію калібру 122 міліметри по позиціях сил АТО неподалік Авдіївки, а також по одному разу – поблизу Опитного, Водяного і Широкиного. Вогню із мінометів калібру 120 міліметрів тричі зазнали наші позиції в районі Опитного, двічі – неподалік Пісків і Авдіївки, а також по одному разу – поблизу Широкиного і Кримського", - додали в прес-центрі.

 
На Донеччині інтенсивним обстрілам із 82-міліметрових мінометів, танків, бойової машини піхоти, протитанкових керованих ракет, крупнокаліберних кулеметів і стрілецької зброї також були піддані позиції сил АТО в районі Пісків, Опитного, Гранітного і Майорська.

На Луганщині в районі опорного пункту поблизу Кримського з 16.00 протягом півгодини тривало бойове зіткнення. Також ворог інтенсивно обстрілював наші позиції в районі міста Щастя – здебільшого із автоматичних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Як відомо, за Мінськими домовленостями всі сторони мали відвести важку артилерію калібром більше 100 мм на 50 км, а "Гради" – на 70 км.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування