Слідчий комітет РФ порушив справу проти українського політолога

Вівторок, 5 травня 2015, 14:16

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти українського політолога Юрія Романенка.

Про це повідомив у вівторок офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін, передають РИА Новости.

За словами Маркіна, на початку квітня 2015 Романенко на конференції в Гарвардському університеті (Кембридж, штат Массачусетс, США) публічно заявив про те, що "збройні сили України повинні вибірково і ретельно знищувати російських журналістів, які висвітлюють ситуацію на південному сході України" .

Після цього 5 квітня Романенко розмістив текст виступу на конференції на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook під заголовком "Як ми в Гарварді про Україну дискутували".

"На думку слідства, в матеріалі містяться деструктивні заклики, які схиляють посадових осіб Збройних сил України здійснювати масові вбивства громадян Російської Федерації з числа російських журналістів у зв'язку із здійсненням ними своєї службової діяльності. Також у висловлюваннях Романенка містяться заклики, збуджуючі ненависть і ворожнечу по відношенню до журналістам Російської Федерації як до представників соціальної групи ", - сказав Маркін.

Зазначимо, що пост Юрія Романенка про знищення російських журналістів витриманий у саркастичному стилі. На своїй сторінці в Facebook Юрій Романенко пояснив, що його заява була зроблена з метою показати абсурдність міжнародного права.

Для пояснення своєї заяви він навів такі слова: "Юрій поставив такий самий уявний експеримент, для того щоб показати, що міжнародне право і свобода ЗМІ обслуговуючих агресора гарні в сферичному вакуумі, але мають купу колізій при натягуванні їх на реальний глобус. Коротше, якщо звинувачуєте Юрія, не забудьте призначити Шредінгера живодером і котовбивцею".

Как мы в Гарварде об Украине дискутировалиВ Гарварде у нас была занимательная дискуссия. Одна из участниц с украинской...

Posted by Yuriy Romanenko on Sunday, April 5, 2015

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування