Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тристороння група в Мінську розійшлася, про введення миротворців ні слова

Середа, 6 травня 2015, 19:07

Контактна група по Україні у завершила свою роботу в Мінську у форматі пленарного засідання всіх учасників.

Про це заявив представник МЗС Білорусі.

У свою чергу представник України на переговорах, колишній президент Леонід Кучма повідомив, що на засіданні групи питання про введення миротворців в Донбас не обговорювалося, але воно стоїть на порядку денному.

Також стало відомо, що підгрупа з політичного врегулювання розгляне питання про умови проведення виборів на Донбасі

МЗС РФ заявив, що зустрічі підгруп дають надію на врегулювання конфлікту на Донбасі.

Посол МЗС РФ з особливих доручень Азамат Кульмухаметов повідомив, що робоча підгрупа з питань політики буде, зокрема, вирішувати "проблеми автономії українських регіонів на основі виборів на Донбасі".

Він пояснив, що група з економічних питань займеться відновленням фінансово-економічної інфраструктури Донбасу, виплатами населенню і відновленням банківської системи.

Як розповів спецпредставник ОБСЄ в контактній групі з врегулювання на сході України Хайді Тельявіни, перше засідання робочої підгрупи з політичних та гуманітарних питань заплановано в Мінську на 16 травня.

"У Мінську 16 травня повинні зустрітися робочі групи з політичних питань і гуманітарних. Чи будемо ми сопровожда ці групи, неясно, хтось із наших представників буде присутній", - сказала Х. Тальявіні журналіста.

У свою чергу, екс-президент України Леонід Кучма заявив, що "робочі підгрупи будуть збиратися мало не через тиждень: одні через тиждень, інші 19 травня".

"Першою збереться підгрупа з питань безпеки", - сказав Кучма.

Зі свого боку, представник бойовиків "ДНР" Денис Пушилін не виключив, що для зустрічі робочих груп з окремих питань мирного врегулювання в Україні буде призначений єдиний день.

"Озвучені пані Тальявіні дати засідань підгруп є приблизними. Не виключено, що буде призначено єдиний день", - заявивши Пушилін.

Він додав, що за інформацією на поточний момент, засідання першої робочої групи заплановано на 14 травня, двох - на 19 травня, ще одне - на 22 травня.

РИА НовостиІнтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...