Порошенко заговорив про членство в НАТО: Загроза з боку Росії зростає

Середа, 6 травня 2015, 19:38

Необхідно повернути у Стратегію національної безпеки майбутнє членство України в НАТО.

Про це він заявив, відкриваючи засідання Ради нацбезпекти та оборони, повідомляє його прес-служба.

Порошенко зазначив, що загроза широкомасштабних бойових дій з боку російсько-терористичних угруповань не лише зберігається, але й зростає.

Це вимагає додаткових заходів для забезпечення обороноздатності держави.

"Від проведення оперативного перегрупування військ та зайняття ними обладнаних опорних пунктів, від уточнення завдань по п’ятій хвилі мобілізації, від удосконалення протидесантної і протидиверсійної оборони Маріуполя, Бердянська та всього Азовського узбережжя – і аж до Стратегії національної безпеки", – наголосив Порошенко.

Він відзначив, що проект Стратегії має передбачати досягнення сумісності сектору безпеки і оборони України з відповідними структурами країн-членів НАТО.

Президент нагадав, що Росія на своєму засіданні Ради безпеки суттєво змінила стратегію, намагаючись використовувати досвід агресії та війни.

"Наша Стратегія має забезпечити можливість набуття в майбутньому членства України в Альянсі. Ми нарешті маємо повернути цю надзвичайно важливу складову в цей документ", – підкреслив Порошенко.

За словами президента, сумарне угруповання противника на Донбасі з урахуванням бойовиків незаконних збройних формувань становить понад 40 тис. осіб, а російське військове угруповання поблизу державного кордону складає понад 50 тис. військовослужбовців, що майже в півтора рази більше, ніж у липні 2014 року.

"Росвоєнторг" продовжує регулярно поставляти бойовикам озброєння і військову техніку, боєприпаси, речове майно і паливо. Рушниця, яка висить на стіні, рано чи пізно вистрілює. Це правило стосується не лише звичайного театру, але й театру воєнних дій також", – зазначив Порошенко.

Він наголосив, що Україна повністю виконує Мінські домовленості.

Нагадаємо, 23 грудня 2014 року Верховна Рада проголосувала за відмову від позаблокового статусу України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування