Україна заблокувала поставки турбін для нових російських фрегатів

Четвер, 7 травня 2015, 10:19

Будівництво новітніх фрегатів проекту 22350 для ВМФ Росії затримується через припинення поставок турбін з України.

Про це повідомив головний конструктор Коломенського заводу Валерій Рижов, передає російський "Інтерфакс".

"Другий корабель "завис" у зв'язку з припиненням поставок з Миколаєва, зв'язок з ними перервався. Ми теж були задіяні з ними, але Україна навідріз відмовилася постачати турбіни та комплектуючі. Відмовили, в тому числі, і нам, хоча гроші вже були заплачені. Тому зараз співпрацюємо з фірмою "Сатурн", - сказав Рижов.

Перший серійний фрегат проекту 22350 "Адмірал Флоту Касатонов" спущений на воду 12 грудня 2014 на підприємстві "Північна верф" (Санкт-Петербург).

Планувалося, що після добудови, заводських ходових і державних випробувань корабель буде переданий ВМФ в грудні 2015 року і увійде до складу надводних сил Північного флоту.

Наразі на "Північній верфі" триває будівництво фрегатів проекту 22350 "Адмірал Головко" і "Адмірал Флоту Радянського Союзу Ісаков".

Як раніше повідомив "Інтерфаксу" глава концерну "НВО "Аврора" (Санкт-Петербург) Костянтин Шилов, це підприємство забезпечує поставку корабельних систем для споруджуваних фрегатів проекту 22350.

"Кораблі проекту 22350 - це фрегати нового покоління, їх можна віднести до покоління" 4+". Там застосовані зовсім інші технології. Всі технічні засоби управління кораблем об'єднані єдиною оптоволоконною двокільцевою мережею. Всі системи - від головної енергетики до інтегрованої місткової системи - спираються на єдиний інформаційний простір, на єдині бази даних", - повідомив глава" Аврори ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування