Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони пояснило, чому відправило за українцями саме Іл-76

Четвер, 7 травня 2015, 18:15

Міноборони направило для евакуації українців із Непалу літак Іл-76 з огляду на швидкість і дальність польоту.

Про це повідомив на прес-конференції тимчасово виконуючий обов'язки командувача Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Дроздов, передає Укрінформ.

"27 числа було прийнято рішення Президентом, далі відбулася міжвідомча нарада, на якій було прийнято рішення і нам, командуванню Повітряних сил, вже прийшло розпорядження підготувати літак Іл-76 для виконання цих завдань", - сказав він.

Генерал зазначив, що вибір цього літака був пов'язаний з його швидкістю - близько 900 км/год, що дозволяло за один переліт дістатися аеропорту Делі чи Катманду. Розглядалися також можливість відправки у Непал Ан-26 Міноборони чи та Ан-32 МНС, але їхня швидкість 350 км/год, тобто шлях в один бік тривав би більше доби і це потребувало б участі трьох екіпажів.

Окремо т.в.о. командувача ПС ЗСУ відзначив майстерність екіпажу Іл-76, який здійснив і фаховий та швидкий ремонт, і успішну посадку в Катманду. "Слід зазначити, що польоти проходили у складних умовах високогір'я, посадку літака доводилося здійснювати на злітно-посадкові смуги, які були пошкоджені під час землетрусу. Не кожен екіпаж міг би впоратись із такими складними завданнями. Проте, попри форс-мажорні ситуації і саме завдяки фаховій підготовці пілотів, професійним діям інженерно-технічного складу літака Повітряних сил Збройних сил України, визначені завдання були виконанні повністю, без позаштатних ситуацій", - сказав Дроздов.

Нагадаємо, 30 квітня для евакуації українців Міноборони відправило літак і делегацію на чолі з в.о. глави Держслужби з надзвичайних ситуацій Зоряном Шкіряком. Коли літак прилетів до Індії, виявилося, що він несправний і потребує заміни однієї з деталей. Коли її доставили з Києва, виявилося, що вона не підходить.

Після полагодження літака у нього при приземленні в Баку пробило шассі.

Дістатися Києва українці змогли лише цієї ночі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування