Росія подала до СОТ позов стосовно України та ЄС щодо мита

П'ятниця, 8 травня 2015, 13:09

Росія подала позов до Світової організації торгівлі (СОТ) до України за її мито на нітрат амонію.

Про це повідомив директор департаменту торгових переговорів Мінекономрозвитку РФ Максим Медведков, пишуть "РИА Новости".

Україна в липні 2014 втричі підвищила мита на ввезення нітрату амонію з Росії (з 11,91% до 36,03%) і продовжила їх термін дії ще на п'ять років.

Дане рішення було прийнято на підставі заяви підприємств Ostchem, що входять до складу фінансово-промислової Group DF Дмитра Фірташа.

Вони апелювали до того, що ціна на газ для українських заводів азотної хімії і російських виробників суттєво відрізняється.

Росія збиралася до кінця 2014 року подати позов до СОТ з даного питання. Нітрат амонію (аміачна селітра) використовується як компонент вибухових речовин і як азотне добриво.

Також Медведков додав, що Росія подала ще один позов до СОТ до Євросоюзу - у зв'язку з антидемпінговими заходами щодо російських зварних труб і також нітрату амонію.

На початку січня Єврокомісія скасувала мито на імпорт українських зварних труб, при цьому були введені мита для виробників з Росії, Китаю та Білорусії.

"Економічна правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...