Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Над Донбасом збито російський безпілотник ізраїльського виробництва - ЗМІ

П'ятниця, 8 травня 2015, 16:39

Українські військові збили в небі над Донбасом БПЛА виробництва ізраїльської компанії Israel Aerospace Industries, який постачали у збройні сили РФ.

Про це повідомив "Дев'ятий канал" Ізраїлю, передає "Інтерфакс-Україна".

Телеканал наводить слова одного з командирів підрозділу "Аеророзвідка України" Натана Хазіна, якому були передані уламки російського безпілотника для детального вивчення. Ізраїльтянин Натан Хазін з літа 2014 року займається запусками українських безпілотників у зоні АТО.

Під час трагічних подій у Києві в 2014 році Хазін був сотником на Майдані, активно беручи участь в акціях протесту проти режиму Віктора Януковича.

"Днями збили російський безпілотник — з рідним наповненням. Розшифровую вміст і бачу на борту компас 4-го покоління, тоді як зараз уже використовується восьме покоління. Тобто росіянам продають застарілу техніку", - сказав Хазін в інтерв'ю журналістові Шимону Бриману.

"Модель "Форпост" — наш старий розвідувальний апарат IAI Searcher, який росіяни купили приблизно п'ять років тому. Росіянам тоді продали компоненти старого проекту, а вони вже самі збирали апарати на якомусь заводі", - пояснив він.

Телеканал уточнює, що БПЛА був збитий 4 травня в секторі "Б" зони антитерористичної операції (АТО) — на захід від Донецька, а 7 травня уламки російського безпілотника передали "Аеророзвідці України".

За словами Хазіна, на всіх деталях збитого БПЛА були виявлені фірмові пластини з написами і виробничими індексами Israel Aerospace Industries ("Ха-Таасія ха-авіріт ле-Ізраель").

Він розповів, що це вже не перший випадок, коли українські військові збивають російські безпілотники ізраїльського виробництва, обладнані також камерами й інерційними системами орієнтування, виробленими в Ізраїлі.

Як зазначає Хазін, безпілотники запускають військові фахівці, а не просто "ополченці".

"І вже точно Ізраїль продавав дрони не сепаратистам "ДНР", а офіційній владі Російської Федерації. Тому факт появи цих апаратів над Донбасом є доказом прямого військового втручання Росії в цей конфлікт", — зазначив Хазін.

Хазін, який відслужив у Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) вважає ситуацію, що склалася, дивною.

"Ізраїль, декларуючи нейтральність у цьому конфлікті, відмовляється продавати безпілотники й інше військове оснащення Україні, зате забезпечував Російську Федерацію старими технологіями ізраїльських БПЛА. У відповідь на це Москва постачає своїм арабським друзям найсучасніше російське озброєння", - зазначає він

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...