Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров заявив, що в Україні утискають росіян

Понеділок, 1 червня 2015, 15:42

До "чорного списку РФ" увійшли особи, які  активно підтримали "державний переворот в Україні, в результаті якого росіяни в Україні стали зазнавати утисків і дискримінації".

Про це Лавров заявив 1 червня в ході брифінгу після зустрічі з главою МЗС Італії Паоло Джентілоні.

"Запровадивши списки, ми відповідали взаємністю на односторонній, недружній, нічим не спровокований акт. Ми довго стримували себе", - заявив Лавров.

При цьому він назвав абсурдними заяви ЄС про довільне і безпідставне включення осіб до "чорного списку".

"Нас звинувачують у тому, що ми склали список осіб, яким закрито в'їзд до РФ, довільно, без будь-яких на те підстав, тоді як з боку ЄС "були дотримані всі пристойності". Ніяково обговорювати абсурдність і безглуздість такої логіки", - заявив він.

За його словами, до списку санкцій РФ "увійшли особи, які активно підтримали державний переворот на Україні, в результаті якого росіяни на Україні стали зазнавати утисків і дискримінації".

"Це (дискримінація) робиться всупереч численним конвенціям, членом яких є Україна і які вимагають захисту прав нацменшин і груп. Україна нещодавно офіційно відмовилася від застосування відповідних конвенцій на території Донбасу, і знову ми не чули нічого з боку ЄС", - додав він.

При цьому Лавров додав, що Росія "відповіла пропорційно і в менших обсягах, ніж односторонні санкції ЄС".

ТАСС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування