Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські експерти на фальшивих фото намагаються довести, що "Боїнг" збили ЗСУ

Вівторок, 2 червня 2015, 13:58

Малайзійський "Боїнг", збитий 17 липня 2014 року над Донецькою областю України, був знищений зенітною керованою ракетою комплексу " Бук-М1".

Про це повідомив у вівторок у Москві на прес-конференції радник генконструктора концерну ПВО " Алмаз-Антей" Михайло Малышевский, передає Інтерфакс.

"За характером отворів у фрагментах фюзеляжу літака, на основі всебічного аналізу ушкоджень був зроблений висновок, що в цьому випадку використовувалася ракета типу 9М38М або 9М38М1 з бойовою частиною типу 9М314 або 9М314М1, оскільки тільки в них вражаючі елементи мають форму "двотавра", - сказав Малишевський.

При цьому в концерні відзначили, що створений в 2002 році " Алмаз-Антей" в XXI столітті нікому не поставляв ракети для ЗРК "Бук-М1", оскільки підприємства, що ввійшли в концерн, зняли їх з виробництва ще в 1999 році.

Там також заявили, що станом на 2005 рік Україна мала 991  ракету 9М38М1 для ЗРК "Бук" і запитувала їхню модернізацію.

Експерти концерну також наполягають, що запуск зенітної ракети проводився не із Сніжного.

"Кут підльоту ракети до "Боїнгу" у горизонтальній площині становив 72-76 градусів стосовно курсу літака. У вертикальній площині - 20-22 градуса. Тільки при такому положенні літака й ракети пояснюються всі ушкодження, отримані рейсом МН-17. Тільки при такій орієнтації "скальпеля" (область вражаючих елементів) у просторі. По куту підходу ракети до літака й на основі аналізу інших даних найбільш імовірна точка запуску ракети перебуває до півдня від населеного пункту Зарощинське", - сказав радник генконструктора концерну Михайло Малышевський.

Концерн "Алмаз-Антей" на своїй презентації використовував підготовлені Міноборони сфальсифіковані зображення, написав у своєму твіттері засновник агентства розслідувань Bellingcat Еліот Хіггінс.

Саме це агентство раніше підготувало звіт, в якому говорилося про підробку зображень, передає Дождь.

Зображення, підготовлені російським міністерством оборони, як раніше доводило агентство, було відредаговані. Аналіз знімків тоді показав, що були виділені області, де значно відрізнявся рівень помилок. Крім того, деякі знімки були зроблені і до катастрофи "Боїнга".

У ході конференції задати питання дали тільки російським ЗМІ: спочатку проагандистському каналу Russia Today, потім російським держканалам і РИА Новости.

Як відомо, уже були опубліковані підтвердження того, що літак був збитий російською ракетою. Установки прибули на Донбас із Курська, а після катастрофи відправилися назад на територію Росії.

Раніше російська Нова Газета вже публікувала версію російських експертів, які заявляли, що ракета була випущена з території Зарощенського українськими військовими. Хоча, згідно з картами на час катастрофи, Зарощенське також  перебувало в тилу бойовиків.

 Крім того, виявилося, що знімки, на яких базувалося "дослідження" росіян, були сфальсифіковані.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування