Квіташвілі хоче встановити зарплату лікарям "від обсягу". Яценюк дав міністру 3 місяці

Вівторок, 2 червня 2015, 14:07

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі хоче змінити принцип оплати праці медичних працівників.

Про це він зазначив під час презентації законопроектів на засіданні колегії МОЗ у вівторок у Києві, повідомляє "Укрінформ".

"Щодо оплати за послуги медичним працівникам, відбуватиметься зміна від фіксованої оплати за штатним розкладом до оплати за надані послуги, зарплата медиків залежатиме від обсягу наданих послуг", - сказав він.

За словами міністра, МОЗ розроблятиме типові контракти для роботи медичного працівника у тому чи іншому закладі охорони здоров'я (ЗОЗ).

Також Квіташвілі пропонує передбачити реформою системи охорони здоров'я зміну статусу медзакладів та надання їм автономії в управлінні. Причому рішення про правову форму ЗОЗ прийматиметься відповідними органами самоврядування, що відповідає принципам децентралізації.

Заклади охорони здоров’я управлятимуть своїми бюджетами самостійно та зможуть залучати кошти приватних фондів та донорів.

У своє чергу прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, пристуній на колегії, зазначив, що вимагає від Квіташвілі до вересня показати реальні результати в реформуванні системи МОЗ.

"У нас із вами є три місяці... Є парламент. Парламент хоче змін. Є міністерство. Міністерство пропонує зміни. На вересень я вимагаю результату як по прийнятті закону, так і закупівлі медичних препаратів і лікарських заходів, так і забезпеченням вакцинацією. Конкретного результату!" - звернувся глава уряду до Квіташвілі.

Яценюк додав: "До вересня я пройдусь по всіх міністерствах. А то я так дивлюсь, що деякі члени коаліції просто позабували, що таке коаліційний уряд".

Він нагадав, що відповідальність за реформи у країні лежить на уряді, парламентській коаліції, прем'єр-міністрі і президентові.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News