Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Щасті бойовики намагалися прорватися в тил, ведуть "війну малих груп" - ІС

Середа, 3 червня 2015, 09:22

В останню добу бойовики на Донбасі вели обстріли позицій сил АТО й цивільних об'єктів в усіх напрямках.

Як повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, удень 2 червня бойовики зосередили вогонь на Приморському напрямку й на півночі Луганської області, а починаючи з вечора вівторка – на Донецьком напрямку.

"Мобільні вогневі групи терористів із кулеметами й автоматичними гранатометами АГС-17, що перекидаються на вантажному транспорті, вели обстріли з порівняно невеликої відстані ("нейтральна смуга") передових позицій, постів спостереження й бойової охорони сил АТО в районі н.п. Новотошківське, Золоте, Донецьке, Горіхове й ТЕС у районі н.п. Щастя", - пише Тимчук.

"Під прикриттям даних обстрілів, зокрема, у районі міста Щастя відзначено щонайменше дві спроби інфільтрації ДРГ терористів у тактичний тил українських військ", - повідомляє він.

"Крім того, на цьому й інших ділянках уздовж р. Сіверський Донець бойовики одночасно з обстрілами активно застосовують одиночних снайперів і снайперські групи. Що в цілому дозволяє констатувати: у даних районах продовжує розпалюватися "війна малих груп", що супроводжується двостороннім активним мінуванням "диверсійно небезпечних" ділянок і напрямків", - зазначає Тимчук.

На порівняно вузькій ділянці від Кримського до Трьохізбьонки бойовики активно застосовували як станкові й автоматичні гранатомети (СПГ-9 і АГС-17), так і 82-мм міномети, а також мобільні зенітні установки ЗУ-23-2.

На Приморському напрямку в районі Широкиного бойовики вели активні обстріли позицій сил АТО з мінометів, гранатометів і крупнокаліберних кулеметів.

Зафіксовано кілька вогневих ударів з 122-мм ствольної артилерії бойовиків у районі Чермалика й Павлополя.

"На Донецьком напрямку, у районі н.п. Троїцьке зафіксовано застосування терористами танків (4 одиниці), які вели вогонь із замаскованих і вкритих позицій", - пише Тимчук.

"Н.п. Піски й Опитне "традиційно" було обстріляно зі стрілецького озброєння і мінометів, кілька разів бойовики вели вогонь із крупнокаліберних кулеметів", - повідомляє він.

У районі н.п. Гранітне терористи застосували міномети, додає Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування