Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат вимагає скасувати призначення Радою одіозних суддів

Середа, 3 червня 2015, 10:36

Депутат від Блоку Петра Порошенка Світлана Заліщук вимагає скасувати призначення на довічні посади двох суддів, причетних до переслідування активістів Євромайдану.

Про це вона заявила у середу з трибуни Верховної Ради.

Мова йде про суддю Дніпропетровського обласного адміністративного суду Ірину Юхно та суддю Вишгородського районного суду Київщини Олексія Рудюка.

"Ми звертаємось до Вищої кваліфікаційної комісії, яка за законом має перевіряти всіх кандидатів та робить подання до парламенту. І просимо надати інформацію, по-перше – якими мотивами керувалася Вища кваліфікаційна комісія, коли внесла подання на вищезгаданих суддів", – сказала вона.

Також Заліщук ініціювала перед комісією дисциплінарні провадження проти Рудюка та Юхно.

"Ми готуємо скаргу до ВККС та Вищої ради юстиції щодо відкриття дисциплінарного провадження та застосування санкцій у вигляді звільнення у зв'язку з невідповідністю займаній посаді.

Заліщук також закликала журналістів і представників громадськості надсилати депутатам інформацію про претендентів на важливі посади.

Як відомо, увагу на призначення цих суддів 1 червня у своєму блозі на "Українській правді" звернув журналіст Сергій Іванов. За його словами, Юхно заборонила нікопольській організації ВО "Свобода" розміщувати намети у Нікополі у розпал подій на Євромайдані, а Рудюк відбирав у активістів Автомайдану права через автопробіг до "Межигір'я", а також ще в квітні 2013 року арештував голову київської організації партії "Демократичний альянс" Максима Панова за пікет "Межигір'я".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування